free bootstrap builder

Welkom bij Dutch Heritage Photography

Wat doet Dutch Heritage Photography


Dutch Heritage Photography legt zich toe op erfgoedfotografie. Erfgoed wordt in de ruimste zin opgevat: de gebouwde omgeving (stedenbouw en architectuur), agrarisch, industrieel, archeologisch en landschappelijk, roerend en onroerend erfgoed. Achtergrond


Dutch Heritage Photography is een v.o.f., opgericht door Raphaël Rijntjes (zelfstandig architectuur- en bouwhistoricus) en Jos Stöver (werkzaam bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed). Beiden zijn even gepassioneerde als professionele erfgoedfotografen. Beiden zijn tevens betrokken bij een niet-commerciële uitgeverij op het gebied van middeleeuwse kunstgeschiedenis (www.clavis-publicaties.nl). Jos Stöver beheert een eigen beeldbank die thans ruim 35.000 opnamen omvat. Deze collectie is door middel van een website toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. (www.erfgoedfoto.nl). Samen beschikken ze over een ruim netwerk van personen en instellingen werkzaam op het gebied erfgoedzorg Landschap, archeologie, gebouwde monumenten, archieven en musea).

Doelgroep


De doelgroep zijn alle instellingen die zich met erfgoed bezighouden: archieven, musea, erfgoedhuizen, uitgevers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, gemeenten en provincies, monumenteigenaren en -beheerders.